Live/Dead (Mobile Fidelity) (VINYL - 180 gram - 2LP)

Grateful Dead

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.

Et av rockens fineste livealbum, innspilt på Fillmore West og Avalon Ballroom i 1969.

Live/Dead fanger Grateful Dead der gruppa blander John Coltrane-aktig frijazz inn i sin egen finstemte, frittflytende boogie. Albumet, for øvrig den første utgivelsen som beviste at de var et helt annet band på scenen enn i studio, er selve kulminasjonen av det vi nå kjenner som Grateful Deads klassiske San Francisco-lydbilde.

Selv om hvert av sporene på Live/Dead har sin egen identitet, er det de første fire (senere døpt "den hellige kvartetten" av Deadheads) som best eksemplifiserer bandets rivende utvikling. "Dark Star" bretter ut et vidåpent musikalsk landskap som spenner fra minimalistiske riff til psykedelisk prosa inspirert av T.S. Eliot, mens "St. Stephen" eksploderer i glinsende, metalliske toner og Bob Weirs vokal. "The Eleven" er en musikalsk tordenstorm basert på "The Twelve Days Of Christmas" - og innen den sammenhengende kvartetten avsluttes med science fiction-R&B på Bobby Blands "Turn On Your Lovelight", har Grateful Dead tilsynelatende vært innom hvert eneste hjørne i sitt unike musikalske univers.

 

Mobile Fidelity Original Master Recording.

Sporliste

Disk 1
  1. Dark Star
Disk 2
  1. Saint Stephen
  2. The Eleven
Disk 3
  1. Turn On Your Lovelight
Disk 4
  1. Death Don´t Have No Mercy
  2. Feedback
  3. And We Bid You Goodnight

Produktfakta

Utgitt 2003 Format VINYL - 180 gram - 2LP
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 7 Artist Grateful Dead
Label Import Leverandør Import
Bestillingsnummer MOFY365.1 Serie Mobile Fidelity

Anmeldelser