Midwest (UK-import) (VINYL)

Mathias Eick

399,00 39900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 8-16 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Mathias Eick reflekterer over tilbakelagte reiser, utvandring og innvandring i et knippe intenst melodisk originale komposisjoner på sitt tredje album, . Han tar oss med på en fantasifull musikalsk reise fra Hem, den lille norske bygda der han vokste opp, til de store slettene i Dakota i den amerikanske midtvesten.

Det var nettopp til midtvesten hundretusener av nordmenn utvandret i det 19. og tidlige 20. århundre - og naturligvis tok de musikken sin med seg. Improvisatøren og komponisten Eick har alltid vært sterkt influert av nordamerikansk jazz, men her reintegrerer han noen farger og teksturer fra sitt eget hjemlands folkemusikk i låtmaterialet.

Sammen med den strålende fiolinisten og folkemusikeren Gjermund Larsen, som selv har røtter i den norske folkemusikktradisjonen, fronter Eick et stjernespekket band. Trompet og fiolin svever sammen over en strålende rytmeseksjon med pianist Jon Balke på sitt mest lyriske, Helge Norbakkens rytmiske pulser kan minne om stammetromming, og bassist Mats Eilertsen driver musikken stødig fremover. Den opprinnelige inspirasjon for albumet kom under en knallhard turné i USA: "Jeg hadde vært ute på veien i lang tid og hadde hjemlengsel. Da vi nådde det amerikanske Midtvesten følte jeg meg plutselig hjemme. Jeg forstår hvorfor de tidlige nybyggerne ønsker å bygge sine gårder der. Området minnet veldig mye om deler av Norge. "
Sporliste
  1. Midwest
  2. Hem
  3. March
  4. At Sea
  5. Dakota
  6. Lost
  7. Fargo
  8. November
Produktfakta
Utgitt 2015 Format VINYL
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 8 Artist Mathias Eick
Bestillingsnummer 4724478

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende