NyeSongar.no (VINYL)

Karl Seglem

249,00 24900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Tenorsaksofonist Karl Seglem utforsker igjen musikalske grenser.NyeSongar.no, hans femtende studioalbum, er en poetisk reise i et akustisk jazzlandskap - og en videreføring av NORSKjazz.no fra 2009.

Som musiker, komponist og poet har Karl Seglem mange jern i ilden. NyeSongar er en melodiøs og kontemplativ innspilling som lokker lytteren inn i rom av rolige klangflater med en egen energi. Med sin akustiske kvartett ønsker Seglem først og fremst å dyrke et melodisk og klassisk jazzkvartett-lydbilde, selvfølgelig på sin unike måte … for dette må vel være første gang man får høre bukkehorn i improvisert samspill med akustisk jazztrio?

NyeSongar er musikalsk poesi. Innspilingen er åpen og trygg, søkende og spørrende. Et nytt og spennande steg for innovatøren Seglem i samspill med fremadstormende yngre norske jazzmusikere.

All musikken ble spilt inn live - uten pålegg og endringer i etterkant - i løpet av to dager i Formannshuset i Odda, dit kvartetten dro for å låne et sagnomsust Steinway D-flygel. Instrumentet kom til Odda fra Universitetets Aula i Oslo på starten av 60-tallet og går for å være blant verdens beste grunnet dets unike fylde, varme og klang. Keith Jarrett og Thelonious Monk er blant dem som tidligere har spilt på flygelet.

Sporliste

Disk 1
  1. Inn I Juni
  2. Drömvisa
  3. Nordover
  4. Dordei
Disk 2
  1. Desembersongen
  2. Porten
  3. Angular Momentum
  4. Din Folketone
  5. Før Snø

Produktfakta

Utgitt 2013 Format VINYL
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Karl Seglem
Label NORCD Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer NORCD1321LP

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende