Papirfuglen (VINYL)

Moskus

349,00 34900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Moskus viser sitt syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers! Med “Papirfuglen” befester de sin posisjon som en av de viktigste og meste spennende stemmene i den nye generasjon av både norsk og internasjonal jazz. Med trioen sin særegne signatur av smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje tar Moskus enda et steg inn i upløyd musikalsk mark. “Papirfuglen” går dypere inn i skogen, lenger inn i grotten og flyr høyere i luften. Den rike klangpaletten til bandet formidles med en letthet og inkluderende åpenhet, og viser at retningssterk improvisasjon favner like bredt som selv det største vingespenn. Og lik den vakreste papirfugl kan formes ut fra et blankt ark, former Moskus en lydlig verden av musikalske papirfugler som tar lytteren med på en reise inn i trioens helt egne verden.

Albumet ble spilt inn i Ugla studio med Morten Qvenild bak spakene. Et instrumentrikt studio der Anja Lauvdal kunne utnytte synther og elektronikk i kombinasjon med piano, flygel og cembalo. Hans Hulbækmo kompletterer lydbildet med sin kreative bruk av trommemaskin og opptaker sammen med slagverk, klokkespill og munnharpe. Et lydbilde som sys sammen og videreforedles av Fredrik Luhr Dietrichson som uanstrengt veksler mellom strengeinstrumentsøsknene mandolin, cello og kontrabass. Samlet 

All musikken er innspilt live og i samme rom, en bevisst videreføring av Moskus sin musikalske filosofi om å fange musikken i nået og formidle idéen. I likhet med med de to siste albumene er også dette albumet mikset av Kyrre Laastad. Hans erfaring med Moskus sitt lydlige univers fra tidligere plater gir dette albumet en nerve som tar vare på impulsiviteten og den levende idéen som er gjennomgangstråden i hele “Papirfuglen”. Helge Sten står for mastring. Han mastret også “Mirakler”, og kontinuiteten i utgivelsen understrekes dermed ytterligere, samtidig som det formidles håndverk i toppklasse av både musikere og tekniske produsenter.

Fra debutalbumet “Salmesykkel” i 2012, via “Mestertyven” (2014), “Ulv Ulv” (2016), “Mirakler” (2018) og “Live på Victoria” (2020), til “Papirfuglen” nå i 2022,-  har Moskus markert seg som en av mest spennende, tilstedeværende og levende bandene innen norsk jazz og improvisert musikk. En fot i fundamentet, en fot i framtiden, og kontinuitet som nøkkelord,- har gitt seks plateutgivelser, fire spellemannnominasjoner og har gjort at trioen for alvor har satt sitt preg på den samme arenaen det siste tiåret.

Produktfakta
Utgitt 2022 Format VINYL
Sjanger Jazz Antall disker 1
Artist Moskus Bestillingsnummer HUBROLP3649

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i