Psychic Chasms (VINYL)

Neon Indian

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Hjertebarnet til Alan Palomo (kjent som VEGA og medlem i Ghosthustler) består også av videokunstneren Alicia Scardetta, men det er førstnevnte som står for brorparten av låtsnekringen. Musikk som dette havner gjerne i kategorien noen kaller chillwave, andre glo-fi - men i bunn og grunn er det melodiøs og 80-tallsnostalgisk elektronisk popmusikk. Solskinnspop, om du vil; som skapt for sløye og solvarme dager, eventuelt kaldere årstider når man trenger litt opptining.

Ikke overraskende har Neon Indian blitt en favoritt blant mange bloggere og kritikere, men det er ikke dermed sagt at dette er musikk forbeholdt elitesynserne: Med musikk så innbydende og vellaget som Psychic Chasms burde et langt større publikum være innen rekkevidde. Skarpe gitarer står i flott kontrast til det ellers ganske myke lydbildet på denne debuten, og gir lytteren litt ekstra å tygge på. Tenk et elektronisk Phoenix med mer dempet vokal, eller Cut Copy med nyere software. Andre navn som gjerne nevnes i samme åndedrag er Atlas Sound, New Order, Washed Out og Memory Tapes, uten at det egentlig trengs - Neon Indians står mer enn godt nok på egne ben.

Sporliste

Disk 1
 1. (AM)
 2. Deadbeat Summer
 3. Laughing Gas
 4. Terminally Chill
 5. If I Knew, I´d Tell You
 6. 6669 (I Don´t Know If You Know)
Disk 2
 1. Should Have Taken Acid With You
 2. Mind, Drips
 3. Psychic Chasms
 4. Local Joke
 5. Ephemeral Artery
 6. 7000 (Reprise)

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format VINYL
Sjanger Electronica Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Neon Indian
Label Lefse Leverandør Import
Bestillingsnummer LFSE1.1

Anmeldelser