Inngår i
  • Vinyl Nice Price - 3 for 600,-

Rocking Chair EP (VINYL - 12")

Ole Kirkeng

229,00 22900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Ole Kirkeng er tilbake i Norge etter fem år i USA, med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Etter å ha turnert USA og Europa med Courtney Marie Andrews og Molly Tuttle, studert ved Berklee College of Music og spilt rundt i New York med gitaren sin, utviklet han seg til en låtskriver og historieforteller med mye på hjertet og en iørefallende meloditeft. Det er en glede å kunne annonsere at han nå har signert kontrakt med Die With Your Boots On Records.

Ole Kirkeng studerte ved Berklee i Boston, hvor mentoren og rådgiveren hans var ingen ringere enn Susan Rogers, Prince’s personlige tekniker fra 1983 til 1988. Deretter gikk turen til New York, hvor han jobbet som tekniker i et studio der navn som Chet Faker, Marc Ribot og Nels Cline frekventerte. Da kveldene skulle utforskes i Brooklyn, hang han ut med likesinnede musikervenner, hvor alle hadde det samme målet for øyet. Ofte med gitaren på skulderen, alltid på jakt etter en scene hvor han kunne teste de nye låtene han hadde skrevet. Før verden stengte ned var planen hans hele tiden å fortsette å skrive låter, spille konserter og turnere i USA. Covid-19 gjorde at han valgte å returnere til hjemlandet.

Kirkeng turnerte altså med Courtney Marie Andrews og Molly Tuttle i både USA og Europa, og tok supportjobben med sine egne låter ved anledning. Kontakter ble knyttet, spillesteder og festivaler ble besøkt, og han begynte å se konturene av en karrierevei. Da han nylig kom tilbake til Norge, uten kjennskap til hvordan det norske musikkmiljøet hang sammen, ble han tatt imot med åpne armer av musiker-kollegaene fra den norske americana-scenen: Malin Pettersen, Darling West, Louien, The Northern Belle. Kirkeng gikk fra å kjenne ingen, til å kjenne alle på bare måneder.

På «Double Shift», den første singelen fra den kommende EP-en Rocking Chair, leverer Kirkeng en energisk låt, med assosiasjoner til både Jeff Tweedy og Father John Misty, eller kanskje en ung Jackson Browne. Han opererer innenfor et klassisk, men allikevel tidløst lydbilde, og neste gang du hører en låt på konsert, bar eller på radioen, og du dulter borti kompisen din og spør: «Hvem er dette igjen?». Da kan det fort hende at svaret er Ole Kirkeng.
Sporliste
  1. Double Shift
  2. Phantom Tears
  3. Rocking Chair
  4. Alone With My Phone
Produktfakta
Utgitt 2021 Format VINYL - 12"
Sjanger Country Antall disker 1
Antall spor 4 Artist Ole Kirkeng
Bestillingsnummer DWYBO006LP