Rosso (VINYL)

King Midas

249,00 24900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Lyset av. Headset på. 43 minutter lyd, full emosjonell intensitet. Ni låter som utgjør Rosso, King Midas' første album på seks år - og kanskje det mest komplette og iørefallende stykket musikk bandet har laget til nå.

Seks år har det tatt å ferdigstille Rosso. Det har blitt et utypisk comeback-album, tilsynelatende fullstendig uberørt av musikalske trender. På mange måter er det mer et comedown-album enn et comeback. For der de to foregående platene var oppstemte og glamrock-inspirerte affærer, er Rosso et atskillig mørkere beist. Resultatet er et variert, men likevel helstøpt album. Hver minste detalj er finslipt. Fra Kjetil Møsters hjerteskjærende saksofonutblåsning i åpningslåta "A Ship Glides Through The Night" til mantraet "Gjør det, sier dem" messet fram av Ando Woltmann og hans fordrukne midnattskor på "The Strangler". At de plutselig finner på å bryte ut i et refreng på morsmålet er ganske typisk for det som er et album fullt av originale og komplekse vendinger

Tematisk varieerr det fra 40-tallets heimatkunst til 2010-tallets maskinelle tomhet. Fra famlende ungdommelig overmot til gryende midtlivskrise. Om å stadig være i bevegelse i en moderne verden som påfører oss en indre uro, der mennesket er fylt av irrasjonelle og ulogiske tanker og følelser. Slik føyer King Midas seg inn i en Oslo-tradisjon som går fra Hamsuns Sult via Munchs mest ekspressive verk til Christopher Nielsens forstadsmisantropi. King Midas er et band med et bankende hjerte for hjembyen, noe også lydopptaket av rådhusklokkene på slutten av låta "Cy" vitner om.

Coveret, et broderi av Blücher som synker i Oslofjorden, kan for øvrig sees som et symbol for den generelle stemningen på albumet.
Sporliste
Disk 1
  1. A Ship Glides Through The Night
  2. Colorsound
  3. You Know My Name
  4. On The Way To Luton
  5. Snow
Disk 2
  1. King
  2. Cy
  3. The Strangler
  4. Leaving Biarritz
Produktfakta
Utgitt 2013 Format VINYL
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 9 Artist King Midas
Label Fysisk Format Bestillingsnummer FY074LP