Sån Av Salve (VINYL)

Tønes

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere. Ja, som tekstforfatter vil flere faktisk påstå at han er i en egen klasse, og det på flere måter.

Forrige utgivelse, Sobihob fra 2009, sikret ham for eksempel en Spellemann-nominasjon for beste tekst. Og så ulike forfattere som Ragnar Hovland og Håvard Rem har trykket ham til sine hjerter. Utover det har oppmerksomheten rundt og forståelsen for Tønes hittil vært konsentrert til hjemfylket - ispedd spredning til andre steder som har aktivt utflyttede rogalendinger (eller som ønsker at de hadde det). Og steder som rett og slett bare er opptatt av unik og fabelaktig visepop på norsk.

På Tønes' sjuende studioalbum, Sån av salve, har Frode Strømstad (I Was a King) bistått som produsent. Sammen med det faste bandet har dette bidratt til en åpnere, mer klangfull og betraktelig mer melodisk Tønes, der tekstene forener det mollstemte med det kloke, det komiske med det vanvittige. Morsomt, smertelig og tankevekkende. Alt sammen på sokndaldialekt. De som synes dialekten kan være litt vanskelig å forstå, har muligens rett i det. Men det er ingen som holder dét imot Bob Hund eller Odd Nordstoga.
Sporliste
 1. Eg går og legge meg
 2. Fluene
 3. Et godt aua
 4. Mystisk liv
 5. Det skitna
 6. Sånn koga eg
 7. Reise aleina
 8. Lyset
 9. Min venn
 10. Slutt og Riks
 11. Det besta
 12. Sån av Salve
Produktfakta
Utgitt 2012 Format VINYL
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Tønes
Bestillingsnummer HCR030LP

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i