Spirit In The Dark (VINYL)

Aretha Franklin

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Spirit In The Dark, utgitt første gang i 1970, presenterer Aretha Franklin i absolutt vokal toppform. Her leveres gospelbasert sørstatssoul og -R&B av en makeløs souldronning med musikalske stjernespillere i ryggen, inkludert The Dixie Flyers, Muscle Shoals-rytmeseksjonen og gitarmaestroene Cornell Dupree og Duane Allman. Som om ikke det var nok, har albumet et glassklart og mektig lydbilde levert av produsenttrioen Jerry Wexler, Tom Dowd og Arif Mardin.

Innspillingskvaliteten var altså suveren i alle ledd, og selve materialet er en prima miks av pop ("Oh No Not My Baby"), blues ("The Thrill Is Gone") og mid-tempo soullåter som blander selvsikkerhet med smerte ("Don't Play That Song"). I begivenhetenes sentrum, på samtlige spor, er selvfølgelig Arethas Franklins uslåelige stemme. De lidenskapelige framføringene har et skjær av sårbarhet, og hun oppviser en vokal autoritet som de aller færreste sangere - selv flere tiår etter Arethas glansdager - kommer i nærheten av å tangere.

Sporliste

 1. Don´t Play That Song
 2. The Thrill Is Gone
 3. Pullin´
 4. You And Me
 5. Honest I Do
 6. Spirit In The Dark
 7. When The Battle Is Over
 8. One Way Ticket
 9. Try Matty´s
 10. That´s All I Want From You
 11. Oh No Not My Baby
 12. Why I Sing The Blues

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1970 Format VINYL
Sjanger Soul Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Aretha Franklin
Label 4 Men With Beards Leverandør Import
Bestillingsnummer FMWB114.1

Anmeldelser