Inngår i kampanje

Steamdome II: The Hypogean (VINYL - 2LP)

Ola Kvernberg

369,00 36900 Veil. pris 399,00
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Som en av Norges mest allsidige musikere og komponister var det møtet med klubbmusikken som skulle tenne gnisten Ola trengte for å lansere Steamdome i 2017. Med flere av Norges mest toneangivende musikere ombord utviklet albumprosjektet seg raskt til bandet Steamdome, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en norsk jazzmusiker i nyere tid. Drøyt tre år senere er den etterlengtede oppfølgeren «The Hypogean» klar, og den første smakebiten er singelen «Devil Worm» - på hele 14 minutter. 

– Varianter av denne låta har allerede vært et høydepunkt på konsertene våre siden 2018. Vi var flere måneder inn i det corona-forårsaka konsertvakuumet da vi møttes i Athletic (Halden) i fjor sommer, og denne låta var som skreddersydd for groove-abstinensen vår. Følelsen av å være tilbake «der vi skulle være» var overveldende. Da vi hørte gjennom etterpå gliste vi så bredt at trynene våre holdt på å revne. I stedet for å duke nakken for singeldoktrina og klippe den ned til en «punchy 3-minutter» endte jeg til slutt med å la låta beholde sin opprinnelige lengde. 

På det kommende albumet «The Hypogean» unngår Kvernberg og kompani reiserestriksjonene ved å bore seg ned i jordoverflata. «Devil Worm» («Halicephalobus mephisto») er en av mange fenomener Steamdome oppdager på denunderjordiske ferden, væpna til tennene med trommemaskiner og synther, i tillegg til den karakteristiske fela, orgelbruset og tre trommiser

Produktfakta
Utgitt 2021 Format VINYL - 2LP
Sjanger Jazz Artist Ola Kvernberg
Bestillingsnummer GRLP4665
Sporliste
  1. Arpy
  2. The Vault
  3. Get Down
  4. Carbonado
  5. Hypogean
  6. Devil Worm
  7. Diamondiferous
  8. Misty Light (bonus track by Cenk Erdogan)

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også