Tapt Paradis (VINYL)

Bjørn Eidsvåg

349,00 34900
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 10-20 dager
Frakt fra 59,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Bjørn Eidsvågs første soloalbum på 7 år. Albumet har fått tittelen «Tapt Paradis», inspirert av fortellingen om Adams og Evas opprør mot Gud i Paradis. Plata består av 11 låter. Hver og en med en fortelling som på en eller annen måte berører temaet. Noen tydelig og hos andre er slektskapet fjernere.

De som har lest boka Tro og Trass som Bjørn ga ut på Aschehoug forlag i fjor, vil kjenne igjen en god del av tematikken.

«Jeg har en tilnærming til «tapt paradis-fortellingen» at Adam og Eva gjorde et berettiget opprør. Jeg tenker meg også at det kanskje var et villet opprør fra Guds side. Enn om paradis er en barnslig visjon om å leve sorgfritt og smertefritt og sno seg unna alt som er vondt og vanskelig? Enn om det å spise av eplet fra kunnskapens tre, nettopp skal gjøre oss i stand til å møte vanskelige og smertefulle utfordringer, ved å utforske hva som er ondt og hva som er godt, ved å tenke sjøl, rett og slett? Vi får ansvar for egne liv og egne valg når vi utvises fra Edens hage, vi blir mennesker», forteller Bjørn.

Albumtittelen har han lånt fra John Miltons «Paradise Lost», en bok som er over 350 år gammel:

«Min plate er ikke på noen måte en oppfølger av Miltons bok, men en fabulering rundt noen av de samme temaene – ikledd popens og visens språkdrakt. Adam og Eva forvises fra Paradis etter sitt opprør og må etter det finne paradiset i seg selv, sies det i boka. Det er en formulering jeg liker», sier Bjørn.

«Vi lengter vel alle etter paradisiske tilstander iblant, men er vi laget for å bo der, - i Paradis altså?» Det spørsmålet stilles i albumets tittellåt.

Det musikalske utrykket er rent og dynamisk, drevet frem av en akustisk kontrabass og innspilt live i Athletic Sound i Halden, av musikere som rett som det var skapte paradisiske øyeblikk i studio.

«Tapt paradis» er produsert av Tobias Fröberg og Bjørn Eidsvåg og slippes fredag 30. oktober på Sony Music/Relis

Produktfakta
Utgitt 2020 Format VINYL
Sjanger Pop Antall disker 1
Artist Bjørn Eidsvåg Bestillingsnummer 0194398265711

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende