Inngår i
 • Vinyl - opptil 50% rabatt

The Wall (VINYL - 2LP)

Pink Floyd

261,75 26175 Veil. pris 349,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 10+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

The Wall var Roger Waters' mesterstykke som hovedlåtskriver i Pink Floyd. Konseptalbumet følger opp- og nedturen til en rockestjerne ved samme navn som bandet, inspirert av Waters' egne opplevelser og omgangskrets.

Ved innspillingen i 1979 hadde bassisten fått styringen på bandet - han samarbeidet hovedsakelig med gitarist og vokalist David Gilmour (dette skulle bli deres siste prosjekt som jevnbyrdige i bandet), mens produsent Bob Ezrin ble hanket inn utenfra. Trommis Nick Mason satt stort sett på sidelinja og det virket som om keyboardist Rick Wright knapt nok var på laget. The Wall var uansett et voldsomt omfattende foretakende.

Den fiktive karakteren Pink Floyd er isolert bak en psykologisk vegg som vokser i takt med at livet hans spinner ut av kontroll, til han ender opp ute av stand til å takle sine egne nevroser. Albumet åpner med "In The Flesh", en introduksjon til forestillingen vi har i vente, før vi tas med gjennom barndomsminner av farens død under annen verdenskrig ("Another Brick In The Wall (Part 1)"), morens overbeskyttende natur ("Mother") og hovedpersonens skrekkblandede fascinasjon for sex ("Young Lust"). Innen albumets første halvdel avsluttes med "Goodbye Cruel World" er veggen oppe og Pink dypt inne i sammenbruddet. Del to understreker hans isolasjon gjennom mykt akustiske "Is There Anybody Out There?" og den pianobaserte orkestreringen på "Nobody Home". Plateselskapets dopbefengte forsøk på å få ham til å opptre beskrives på "Comfortably Numb", og Pinks scenepersonlighet forvandler ham til en homofobisk, rasistisk fascist på "In The Flesh". "The Trial" er hans mentale rettssak mot seg selv, og veggen raser til slutt sammen.

The Wall ble en mildt sagt massiv suksess. Albumet toppet Billboard-lista 15 uker i 1980 og "Another Brick In The Wall (Part 2)" var landets mestselgende single i fire uker. Albumet ledet også til en turné med et sceneshow så spektakulært at kun noen få byer kunne besøkes, samt musikalfilmen Pink Floyd - The Wall.

Denne vinylutgaven på 180 grams vinyl er basert på 2011-remastringen gjort av legendene 

Sporliste
Disk 1
 1. In The Flesh?
 2. The Thin Ice
 3. Another Brick In The Wall Part 1
 4. The Happiest Days of Our Lives
 5. Another Brick In The Wall Part 2
 6. Mother
Disk 2
 1. Goodbye Blue Sky
 2. Empty Spaces
 3. Young Lust
 4. One of My Turns
 5. Don´t Leave Me Now
 6. Another Brick In The Wall Part 3
 7. Goodbye Cruel World
Disk 3
 1. Hey You
 2. Is There Anybody Out There?
 3. Nobody Home
 4. Vera
 5. Bring the Boys Back Home
 6. Comfortably Numb
Disk 4
 1. The Show Must Go On
 2. In the Flesh
 3. Run Like Hell
 4. Waiting for the Worms
 5. Stop
 6. The Trial
 7. Outside the Wall
Lyttespor
Bilder
Produktfakta
Utgitt 1979 Reutgitt 2016
Format VINYL - 2LP Sjanger Rock
Antall disker 1 Antall spor 26
Artist Pink Floyd Bestillingsnummer 5099902988313