Ti Liv (VINYL)

DumDum Boys

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Som en av våre "fire store" innehar DumDum Boys en unik posisjon i norsk rockehistorie. 24 år etter at de ga ut den nå klassiske debuten Blodig Alvor Na Na Na Na Na (1988) er hvert albumslipp fortsatt en begivenhet - noe som i høyeste grad gjelder også deres tiende studioinnspilling, Ti Liv, produsert av ingen ringere enn Bent Sæther fra Motorpsycho.

Ifølge DumDum Boys selv har de hatt det "usedvanlig fett" i studio, noe som setter sitt tydelige preg på låtene. Ti Liv er lyden av et drevent rockeband som leker med musikken og utfordrer seg selv, forsterket av en inspirert produsent. Låtene er kanskje mer musikalsk varierte enn noensinne, med plass til både discotakter ("Pulver") og tung boogie ("Kald Dag I Helvete"), blåsere, damekor og strykere.

Etter 18 år og 6 album med samme produsent, følte Dumdum Boys at de ville ha godt av å trå utenfor allerede oppgåtte stier. I utgangspunktet hadde bandet tenkt å prøve flere forskjellige produsenter og muligens gi ut resultatet i flere bolker, men etter en feilslått session bestemte bandet seg for å glemme dyre mikrofoner, miksepulter med tonnevis av historie og gamle båndspillere. I november 2011 rasket de derfor sammen det de hadde liggende av utstyr og dro på fjellet med Bent Sæther, som gutta raskt ble enige om å beholde ved roret. Han viste seg å være den ideelle produsent, med flere av de samme musikalske referansene som bandet og en egen evne til å tøye de vante rammene.

Sporliste
  1. Ti liv
  2. God morgen Satan
  3. Hybris
  4. Pulver
  5. Kald dag i helvete
  6. Kort rødt skjørt
  7. Synd for deg
  8. Rennesteinsvalsen
  9. Evig liv
  10. Fred og kjærlighet
Video
Produktfakta
Utgitt 2012 Format VINYL
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist DumDum Boys
Bestillingsnummer 5099962491617