Walking Up That Valley (VINYL)

Needlepoint

299,00 29900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Hva er formelen for Needlepoint? En gitaristenes gitarist fra jazzmiljøet som elsket ELP som ung, ble tatt av jazzen da han var 17, gjorde retrett ut jazzbakdøra da han var 55 og begynte å synge. En keyboardist som har så mange fine, gamle keyboard at alle må nevnes og somspiller så uttrykksfullt at han gjør stas på dem alle. En bassist med fingre som danser forrykende opp midtgangen i ei kjerke i Harlem og som ikke slutter å snurre før det stenger. Og, en trommeslager med vinger og propeller som svever over alle grenser i det musikalske landskapet. Tja, kanskje ikke helt, men ikke helt ikke helt heller! Iallefall har formelen skapt et band som pendler mellom det vokale og det instrumentelle på en måte som har fått lyttere og anmeldere til å sjonglere med gammal vinyl fra Canterbury-sjangeren og med mye annet fra den tida.

Bjørn Klakegg står for all tekst og melodi, nok en gang med produsent og medarrangør Nikolai Hængsle som sparringspartner i hele den 1,5 årige skriveprosessen før innspillingen i Bjørns låve (i «Landet mitt emellan», som grenseområdet mellom Vestmarka og Skillingmark kalles) våren 2020. De som kjenner Needlepoint fra før vil kjenne seg igjen. Men dette albumet har fått et endamer vokalfokusert uttrykk enn tidligere, og da Nikolai øynet muligheten for å blåse støvet av Bjørns gamle skills som fløytist og felespiller, utvidet orkestrerings-paletten seg ytterligere. I tillegg spiller den anerkjente slagverkeren Erik Nylander perkusjon på samtlige spor. Plata ble mikset av Nikolai og analog-kungen Mattias Glavå i Kungsten Studios/Göteborg sommeren 2020. Legenden Greg Calbi har mastret og jazzpianist/storebror Rune Klakeggs særegne strek og skrift preger coveret.

Needlepoint er: Bjørn Klakegg (Vokal/Gitar), Olaf Olsen (Trommer), David Wallumrød (Keyboards) og Nikolai Hængsle (Bass)
Sporliste
  1. Rules of a Mad Man
  2. I Offered You the Moon
  3. Web of Worry
  4. So Far Away
  5. Where the Ocean Meets the Sky
  6. Carry Me Around
  7. Another Day
  8. Walking Up That Valley
Produktfakta
Utgitt 2021 Format VINYL
Sjanger Rock Antall disker 1
Artist Needlepoint Bestillingsnummer BJKLP108