Way Out West (VINYL)

Way Out West

269,00 26900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Med trioen Way Out West tar tre sterke profiler fra den skandinaviske jazzscenen et dypdykk i musikken til Sonny Rollins.

Atle Nymo, Magne Thormodsæter og Hermund Nygård har gjennom en årrekke markert seg som solister, bandledere og ettertraktede komp-musikere i norsk jazz. Nå tar tolker de med egenart og lekent samspill en av sine store inspirasjonskilder, Sony Rollins.

Saxofontrioen med bass og trommer ble i løpet av 50-tallet en etablert bandkonstellasjon. Det ble gjort en rekke toneangivende innspillinger, hvorav mange med Rollins som saxofonistbauta. Way Out West presenterer fire komposisjoner fra albumene Rollins ga ut på denne tiden, samt en komposisjon av Thormodsæter, som peker fremover. Musikerne er alle sterke profiler på den skandinaviske jazzscenen og er å høre i band som I.P.A, Shack/Bernstein/Nygård, Thomas Dahl & Court, Svein Olav Herstad Trio, Ensemble Denada, Motif, Chrome Hill, The Real Thing og Hilde Louise Asbjørnsen.

Innspillingen stråler av overskudd og kjærlighet til musikkarven fra denne perioden, og er farget av Nymos saxofonreferanser fra John Coltrane, Sonny Rollins, Gato Barbieri og Knut Riisnæs.
Sporliste
  1. I'm An Old Cowhand
  2. Freedom Suite
  3. Till There Was You
  4. Way Out West
  5. Eleven
Produktfakta
Utgitt 2020 Format VINYL
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 5 Artist Way Out West
Bestillingsnummer SMRLP02